maanantai 2. maaliskuuta 2009

Siitä se lähti

Ensimmäinen hiihtoloman laskupäivä on takana. Ennakkotiedoista poiketen koko päivä on ollut pilvinen, ja hienoista lunta on satanut. Luostotunturin päällä viima oli sen verran kova ja näkyvyys heikko, että päätin ensimmäisen laskupäivän olevan vain kovaa rinnetreeniä. Ja sitähän se olikin...

Kävin päivällä hiemaan kurkkimassa luoston takarinteitä. Tuulen tuivertamaa korppua se olisi ollut aina puurajaan saakka, mistä saakka lasku olisikin voinut olla melko hyvää. Suunnitelmani oli laskea Laskettelukeskuksen päähiseiltä katsottuna etuoikealle, josta lähti suht loiva (loivin takarinteessa) ja hyvännäköinen pätkä alkaen kourun oikealta puolelta. Jos sää hieman kirkastuisi, ja tuuli tyyntyisi, niin hyvää pätkää voisi olla tiedossa. Yksin kun on liikkeessä, niin pitää ottaa varovasti.

Mutta tosiaan laskut olivat hyvät. Lunta oli rinteissä riittävästi. Ainoastaan edellä mainittu viima toi harmitusta ja naaman palelluksiin. Kovaa tykitystä oli kuitenkin. Nyt onkin sitten saunan jälkeen aikas poikkinainen olo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti